Крем Брюле с шоколад

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Крем Брюле с шоколад1 / 2
28/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6 бр.
"Обичаният по цял свят крем брюле, но с нотка шоколад и много добро настроение"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 2 ч.ч.
  • шоколад - бял 90 гр.
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
  • захар - кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйчените жълтъци се разбиват с 1/4 ч. ч. захар.

Сметаната и останалата захар се разбъркват и слагат на котлон докато започнат да къкрят, след което се оставят на слаб огън.

Бавно и при постоянно бъркане се прибавя настъргания на ситно шоколад в сметаната. След това топлата смес постепенно и при постоянно бъркане се прибавя към жълтъците, добавя се и ванилията.

Сместа се разпределя в огнеупорни формички, които се слагат в тава, в която се сипва топла вода, така че водата да стига до половината на формичките. Тавата се слага за 1 час в предварително загрята до 150 С фурна или докато кремът се стегне.

След като са готови се оставят да изстинат и се държат в хладилник поне за 6 часа.

Преди сервиране, формичките се изваждат от хладилника и кремовете се поръсват с кафява карамелизирана захар равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана зърнест.....
Къде сбърках?
11.12.2022 22:54
РОСИ
РОСИ
КАКВА СМЕТАНА ИЗПОЛЗВАТЕ
31.10.2013 16:21