Пълнени с карфиол яйца

05/02/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Няма да повярвате колко вкусни се получават, докато не ги опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварените яйца се разполовяват напречно. Ако не стоят изправени, дъното им се отрязва мъничко, за да станат равни. И тъй като моите се оказаха "криви" отвътре, внимателно се изрязва белтъкът от дебелата вътрешна страна.

Докато са горещи, жълтъците се намачкват с 1 ч.л. маргарин, прибавя се намачканият бланширан и задушен карфиол, солта, черния пипер, киселото мляко, нарязан на ситно магданоз, пресования чесън, бланшираната и нарязана на много ситно 1 гъбка, нарязаните на ситно белтъците, които са изрязани от половинките.

Размесват се добре и се пълнят белтъчните кошнички със сместа. Набучва се по една мъничка розичка карфиол отгоре и се слагат няколко много тънко нарязани пръчици от морковите.

Напълнените кошнички се поставят върху канапе от сварен, отцеден, посолен и задушен с 1 с.л. грах. 1-та гъбка е за украса.

Останалата плънка слагам върху морковени кръгчета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!