Баница с ориз и лапад

05/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1343136413634
"С лапад и ориз уникално вкусна баница ще направите и всички ще говорят за нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г (селски кори на сач)
  • ориз - 1 к.ч.
  • лапад - 200 г (замразен)
  • лук - 1 бр.
  • краве сирене - 200 г
  • червен пипер - щипка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • масло - 50 г или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и заедно с лапада леко запържете, добавете измития ориз и сипете вода, колкото да се свари оризът.

Оставете на умерен котлон поръсете със джоджена и малко сол.

След като се свари, поръсете с малко червен пипер.

Разпънете корите и върху всяка разпределете от ориза с лапада, поръсете със натрошено сирене и полейте по малко масло или олио.

Навийте на рехаво руло и така всички кори сложете в застлана тава с хартия за печене.

Отгоре сложете парченца масло и печете във фурната до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар