Апетитно заешко с гъбки, сметана и царевица

05/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Никак няма да преувеличим, ако кажем, че направо се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • печурки - 500 г (малки)
  • пресен лук - 2 стръка
  • царевица - 1 к.ч
  • готварска сметана - 1 л
  • зеленчукова подправка - 1 с.л
  • черен пипер - щипка
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо нарежете на средно големи парчета и сложете да се вари.

При месото, докато се вари, добавете малко сол, когато е готово, го извадете от бульона. Нарежете лука на ситно и измийте бейби печурките.

В дълбок тиган сложете маслото и целите гъбки, запържете ги съвсем леко, добавете и лука заедно ги запържете и тогава сипете сметаната.

Поръсете със зеленчуковата подправка, царевицата и черния пипер, към соса прибавете и свареното месо. Оставете да клокнат и да се смесят вкусовете.

Сервирайте това вкусно ухаещо на масло и гъби ястие горещо, поръсено със настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!