Яхния от пиле с картофи на фурна

05/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф749447345
"Опитайте любимата ни яхния с пиле и картофи и ще разберете, защо всички толкова много я харесват "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 736
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пиле - около 2 кг
  • картофи - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 мл консерва нарязани
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилето на порции, измийте ги и подсушете.
Нагрейте олиото и подредете порциите в него, запържете от двете страни до златист загар, премахнете от огъня и извадете запърженото месо.

Нарежете на ситно лука, морковите и чушките. В същото олио добавете брашното и запържете за кратко, добавете нарязания зеленчук и пържете до омекването му. Добавете дафиновият лист, черния и червения пипер, разбъркайте и прибавете нарязаните домати от консерва. Варите до сгъстяване като пюре, отстранете от огъня.

Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги равномерно на дъното на тавата.

Залейте ги със зеленчуковата смес и разбъркайте. Залейте ги с топла вода, колкото да се покрият картофите и посолете на вкус, разбъркайте.

Подредете порциите пилешко върху тях и поръсете с магданоза. Поставете ястието в предварително нагрята на 250 градуса фурна и печете за около 1 час.

След като отгоре се запече до красив загар, завийте тавата с алуминиево фолио до готовност но картофите.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар