Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеле с ориз и сметана

Зеле с ориз и сметана

Зеле с ориз и сметана1 / 2
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелки - 2 малки
  • сол - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 1/2 пакетче
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - 7 стръка
  • пилешки бульон - 1 л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете зелето, след това го попарете в 2 литра вряща вода и 1 с.л. сол. След като омекне, го извадете и поставете в цедка и оставете да се изцеди.

Накълцайте на ситно лука и го запържете с 2 с.л. масло, след това прибавете измития ориз, продължете, докато придобие стъклен вид - момент, в който ще добавите пилешки бульон, като леко разбърквате.

Варете ориза, докато се надуе и абсорбира всичката вода, и добавете нарязания магданоз. Загрейте фурната до 170 градуса, след това намажете тавичка от йенско стъкло с останалото масло и сложете един слой попарени зеле.

Поръсете със сол и черен пипер, след това разстелете ориза, а след това остатъка от зелето, поръсете и остатъка от сол и черен пипер.

Излезте сметаната върху зелето и пъхнете тавичката във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: