Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Пълнозърнест бананов хляб

Пълнозърнест бананов хляб

РадославаРадослава
Новак
422813
Пълнозърнест бананов хляб2 / 2
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Поискахте да опитате най-вкусният сладък хляб и ние приготвихме този разкошен пълнозърнест бананов хляб специално за вас"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 55 г /60 мл/
  • мед - 93 г /100 мл/ пчелен
  • яйца - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 и 1/2 ч.л
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се яйцата, кокосовото мляко, медът, ванилията и канелата, като се разбиват добре.

После се добавят бананите, които се намачкват предварително в отделен съд. Отново се разбива добре.

Накрая се добавя брашното. Желателно е да е пресято заедно със содата.

Пече на предварително загрята фурна при температура 170°С. Изпича се за около 60 минути или до проверка с клечка за зъби.

След като се извади, се оставя да изстине във формата, за да не се начупи.

Желателно е да се съхранява в хладилник, нарязан на филии и затворен в кутия, която се затваря плътно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: