Гнезда от кайма с плънка и гъбен сос

06/02/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13852496
"Малко гъбен сос и гнездата от кайма се превръщат в разкошно ястие, подходящо и за по-специалните моменти "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 540
  • Преглеждания за месеца426
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, ситно смлените зеленчуци и галетата. Овкусете и оставяте в хладилника да поеме всички аромати.

За плънката нарежете киселите краставички, гъбите и топеното сирене на малки кубчета.

От овкусената кайма направете 10 топки и подредете в подходяща тава за печене. С помощта на чаша притиснете всяка топка в средата, така че да се получи гнездо. Напълнете равномерно с плънката, като във всяко гнездо слагате краставички, гъби и топено сирене.

Изпечете във фурна за около 40 до 50 мин.

Извадете тавата и във всяко гнездо сложете кетчуп и поръсете обилно с кашкавал. Допечете до разтопяване на кашкавала.

За гъбения сос:
В подходящ съд разтопете маслото, добавете и малко олио, препържете чесъна и запържете гъбите и настъргания морков, прибавете брашното долейте малко хладка вода или бульон, прибавете и сметаната, оставете всичко да се задуши, в края прибавете виното да се абсорбира. Овкусете с подправките. Изцедете и лимона и поръсете с наситнен магданоз.

Сервирайте гнездата, като ги поливате със сосчето и декорирате по желание!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Петрова
Готвила съм я и се получава чудесно!
0
0
Невена Блажева Иванова
Благодаря! Наистина е много вкусно! Харесва се от цялата фамилия!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв