Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Ароматен гювеч със свинско месо

Ароматен гювеч със свинско месо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Ароматен гювеч със свинско месо
Снимка: Iliana Stoyanova
1 / 4
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Без запръжки, без допълнителна мазнина - ароматен гювеч, с който да похапнете апетитно и на воля"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • картофи - 7 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 резен на парчета
  • джинджифил - 2 см корен
  • гювеч - 1 буркан /зелен боб, патладжан, грах, бамя, чушки /
  • домати - 1 буркан консерва от цели домати
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - 600 мл домашен
  • олио - 5 с.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • босилек - 1 щипка сух
  • риган - 1 щипка сух
  • червено вино - 100 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете. Картофите, лукът, празът, морковите и тиквичката нарежете на едро.

В глинения гювеч налейте олиото и подредете в дъното месото. Отгоре сложете картофите, лука, праза, резенчета целина, настъргания джинжифил и морковите.

Излейте бульона върху зеленчуците, за да не скрипнат картофите от доматите. След това изсипете консервата гювеч, парчетата тиквичка и изсипете целите домати. Посолете с със захарта.

Излейте виното и посипете с червения пипер и солта. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер. Прибавете сухите подправки.

Сложете под капачето на гювеча фолио и печете на 200 градуса за два часа.

Отстранете фолиото и поръсете ароматния гювеч със свеж магданоз.

Бележка: В тази рецепта не пържих месото и зеленчуците, а всичко беше в сурово състояние, с изключение на консервите. Резултатът беше фантастичен и по-здравословен - без запръжки и с богата вкусица от аромати!

Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: