Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Какаова баклава

Какаова баклава

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Какаова баклава
Снимка: Галя Николова
1 / 3
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Всяка хапка баклава ще ви донесе неописуема наслада"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет (400 г)
  • какао - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 180 г
  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 200 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимонтузу - 1 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъците, като се бъркат внимателно в една посока, за да не спаднат.

Смлените орехите и захарта за блата се добавят заедно с брашното и какаото и се разбъркват. Накрая се прибавя сместа от белтъците и жълтъците и всичко се разбърква отново.

Разстелете 6 от корите една върху друга в тавата, като помежду им поръсвате с малко какао и предварително всяка една сме намазали с разтопено краве масло.

Изсипете сместа за блата и покрийте с останалите кори по същият начин.

Разрязва се на ромбове и се пече 30 минути на загрята до 180 градуса фурна.

Сиропът се приготвя, като във водата се добавя захарта, лимонтузуто и се вари, докато се сгъсти. Оставя се да изстине и баклавата се сиропира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: