Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шоколадови ябълки с лешници

Шоколадови ябълки с лешници

Шоколадови ябълки с лешници1 / 2
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - 200 г
  • лешници - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, почиствате семето ябълките и ги настъргвате на ренде.

В тиган загрявате маслото и поставяте настърганите ябълки заедно със захарта и ванилията, оставяте на котлона, докато течността се изпари и ябълките се карамелизират.

Оставяте сместа да се охлади и от нея оформете топчета колкото орех.

Бодвате по една дървена клечка във всяко топче.

Загрявате леко течния шоколад и топвате ябълковите топчета в него, след което веднага ги овалвате в смените лешници.

Подреждате в чиния и оставяте в хладилника да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: