Пържола от дива свиня в зеле

07/02/2018
Радка
отРадкаЧирак55
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • диво месо - 1 кг
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - млян и на зърна
  • чубрица
  • кисела зелка
  • мас
  • дафинов лист
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 буркан
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки пържоли, леко се начуква и се овкусява с черен пипер, червен пипер, сол, чубрица.

Запържват се от двете страни в тиган със свинска мас.

Готови се завиват в зелев лист и се реди на един ред в глинен съд.

Отделно се запържват оризът и гъбите с малко сол и червен пипер.

От тази смес се слага върху пържолите и така се редуват, докато свършат продуктите.

По средата се слага дафинов лист и черен пипер на зърна.

Заливат се с вода да се покрият на половина.

Слага се капакът и се поставя гювеча в студена фурна на 180 градуса за около два и половина часа.

Сервират се пържола с гарнитура от ориза.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар