Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Пържола от дива свиня в зеле

Пържола от дива свиня в зеле

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699331
Пържола от дива свиня в зеле
Снимка: Радка Славова
1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Как се готви пържола от дива свиня ще ви кажем, ако ни поканите след това да я опитаме"

Необходими Продукти

  • диво месо - 1 кг
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - млян и на зърна
  • чубрица
  • кисела зелка
  • мас
  • дафинов лист
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 буркан
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки пържоли, леко се начуква и се овкусява с черен пипер, червен пипер, сол, чубрица.

Запържват се от двете страни в тиган със свинска мас.

Готови се завиват в зелев лист и се реди на един ред в глинен съд.

Отделно се запържват оризът и гъбите с малко сол и червен пипер.

От тази смес се слага върху пържолите и така се редуват, докато свършат продуктите.

По средата се слага дафинов лист и черен пипер на зърна.

Заливат се с вода да се покрият на половина.

Слага се капакът и се поставя гювеча в студена фурна на 180 градуса за около два и половина часа.

Сервират се пържола с гарнитура от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: