Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Уникална орехова торта без брашно

Уникална орехова торта без брашно

Уникална орехова торта без брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
21/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Уж да не прекаляваме със сладкото, но тази орехова торта без брашно ни кара да забравим всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • галета - 75 г
  • захар - 200 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • ванилия
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем за торти - 1 пакет (60 г)
  • захар - 150 г
  • орехови ядки - 200 г смлени
  • масло - 100 г
  • лимонова кора
  • За гарниране
  • бял шокорад
  • лимонови корички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

Сложете 1/3 от захарта и ги разбийте много добре с помощта на миксер.

Разбийте белтъците с останалата захар на много гъст сняг. Смесете двете яйчени части много внимателно и размесете с помощта на силиконова шпатула.

Смесете орехите, галетата, ванилията и бакпулвера. Прибавете сухите съставки на малки порции към яйчената смес, като внимателно разбърквате от долу на горе.

Изсипете сместа в застлана с домакинска хартия тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Загрейте млякото и сложете смлените орехови ядки.

Прибавете захарта. След като сместа заври, на тънка струйка прибавете размитото нишесте с малко мляко.

Бъркайте непрекъснато до сгъстяването на крема.

Отстранете крема от огъня и охладете леко. Прибавете разбитото предварително масло и настърганите лимонови корички. Разбъркайте.

По желание разрежете хоризонтално блата и залейте с крем.

Аз залях тортата само отгоре.

Гарнирайте ореховата торта с настърган бял шоколад и лимонови корички.

Блатът е по рецепта на Йоли.

Уникалната орехова торта без брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много приятна и лека торта!
17.02.2018 22:30