Бързи и вкусни соленки с мас

07/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175182453511
"Не се опитвайте да замените маста, всички знаят, че най-вкусните соленки се правят именно със свинска мас "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо838
  • Преглеждания за месеца837
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа и оформяме кладенче. Добавя се мека свинска мас, леко разтопена, жълтъците, прясното мляко, сол, сода за хляб и се разбърква добре.

Прибавя се натрошено ситно сирене и настърган кашкавал. Бъркаме с вилица като загребваме и от брашното да се получи топка тесто, накрая се замесва на средно твърдо тесто, да не лепне.

Разделя се на две части - по-лесно се работи. Първата се разточва на кора и с формичка се изрязват соленки (аз ползвах форма сърце). Втората част се оформя на фитил, нарязва се на парченца с дължина 3-4 см и нареждаме соленките в тава върху хартия за печене.

С четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто.

Много, много вкусни и чудесни за мезе с чаша вино:)))подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар