Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта Шоколадово изкушение с карамелизиран портокал

Торта Шоколадово изкушение с карамелизиран портокал

Торта Шоколадово изкушение с карамелизиран портокал
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Казват, че най-прекият път към женското сърце минава през парче торта Шоколадово изкушения с карамелизиран портокал"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г тип 500
  • захар - 150 г
  • газирана вода - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • какао - 3 с.л.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • За крема
  • сладкарска сметана - 250 мл течна
  • масло - 100 г безсолно
  • захар - 50 г
  • За глазурата тип ганаш
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • натурален шоколад - 180 г черен
  • масло - 80 г безсолно
  • За карамелизирания портокал
  • портокал - 1 голям
  • захар - 150 г
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате яйцата и захарта до получаване на пухкава кремообразна маса, постепенно и при внимателно разбъркване добавяте брашно до неговото му поемане и получаването на еднородна и без бучки смес. След това добавяте газираната вода, в която предварително сте погасили амонячната сода, какаото и олиото, като отново много внимателно разбърквате сместа.

Разделяте я на две и печете всяка част в предварително загрята на 180 градуса фурна в правоъгълна форма за торта или тава, покрита с хартия за печене.

През това време приготвяте крема, като за целта разбивате сметаната на твърд сняг, а маслото и захарта на пухкав крем. След което ги смесвате до получаване на еднородна маса.

С така получения маслен крем намазвате единия от блатовете, но след тяхното напълно охлаждане. Покривате с другия блат и заливате с глазурата от ганаш, която пък приготвяте по следния начин.

В касерола слагате сметаната да заври, добавяте натрошения черен шоколад и маслото и бъркате, докато шоколадът и маслото се разтопят на изключен котлон. Залива се, докато не е на пълно охладен ганашът.

А за карамелизираните портокали са Ви необходими 1 портокал, захар и вода. Портокала обелвате и разделяте на резенчета.

От захарта и водата приготвяте карамел, в който много внимателно потапяте портокаловите резенчета, които, след като се охладят, се украсява тортата с тях.

Да Ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: