Пица Четири сирена

07/02/2018
"Преброихме ги - точно четири са и пицата е наистина страхотна "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбивате маята със захарта, солта, малко от топлата вода, зехтина и една с.л. от брашното и оставяте на топло да шупне.

В купа или друг подходящ съд пресявате брашното, за да се аерира (насити с кислород), правите кладенче и изсипвате шупналата мая, като постепенно добавяте и останалата вода и месите до получаване на гладко и средно меко тесто, което оставяте покрито с влажна кърпа и на топло до удвояване на обема си.

След което премесвате отново и разточвате на правоъгълна кора, която поставяте в намаслена тава, като издърпвате леко краищата настрани, за да се оформи малък ръб. Домата режете на шайби и подреждате върху тестото, така че да го покрие.

Отгоре редите изброените сирена, като завършвате с настъргания кашкавал. По желание може да завършите пицата с шайби домат и задължително се поръсва с риган.

Пече се около 20 минути в предварително загрята на максимум фурна, за да се доближим максимално близо до температурата, на която се пекат пиците в пещ за пици.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!