Баница с турски кори

07/02/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач984985
"Само на нас ли ни се струва, че с турски кори баницата става по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 176
  • Преглеждания за месеца626
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето, добавете яйцата и содата. Разбъркайте всичко.

Разтопете маслото и към него прибавете олиото.

Вземете една кора и я намажете обилно със смесените масло и олио.

След това сложете 1/3 от сместа със сиренето като се стараете да е равномерно.

Корите, които ползвам, са доста големи и са три на брой, затова разделям сместа на три.

Навийте на руло и поставете в добре подмазана тава, като почнете от средата.
Така продължете и с останалите кори.

Накрая намажете с останалото масло навитата баница и я залейте с газираната вода.

Оставете за десет минути да поеме течността и печете в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор на най-ниското ниво за около 40 минути.

Вкусът си заслужава.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар