Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печено свинско месо и ребра в буркани

Печено свинско месо и ребра в буркани

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Печено свинско месо и ребра в буркани
Снимка: Мария Симова
1 / 5
08/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
"Ако можехме да избираме между компоти и пемено свинско месо и ребра в буркани, познате колко свинско месо в буркани щяхме да имаме"

Необходими Продукти

  • свинско месо
  • свински ребра - от 1 прасе
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по едри кубчета, а ребрата - на 4 см парчета, така престояват за 1 нощ в пластмасови щайги от зеленчук, но поотделно, за да се отцедят от водата.

Първо запичате само ребрата, а после месото. Поставете нарязаните ребра в дълбока тава, която да се побира в фурната, посолете ги на вкус, като ги разбърквате, за да се посолят равномерно. По същия начин поръсвате и с черният пипер и разбърквате.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и запичате до лек загар и да си пуснат собствения сос и мазнина.

Подредете ребрата изправени в буркани, но не претъпкани и 1 пръст под ръба на бурканите. Налейте но малко от сока и мазнината им, във всеки буркан (примерно 4-5 с.л.). Затворете бурканите с капачки, но сигурно и здраво.

По същия начин процедирате и с месото, посолявате и разбърквате, поръсвате с черен пипер и разбърквате, запичате до лек загар и пълните бурканите, наливате по малко от чорбата им, но не претъпквате и вакуумирате.

В голям казан за варене нареждате бурканите, наливате студена вода 3 пръста над тях, затискате ги с тежест и варите за 2 часа, след като заврат.

Свалете казана от огъня, но не изваждате бурканите от него с щипка за такива, обръщате с капака надолу и затискате с тежест (примерно дъска и тухла), оставяте така, докато се охладят напълно. Съхранявате бурканите в студено мазе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: