Леща с ориз

08/02/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач35334294
"Толкова богата, толкова ароматна, толкова невероятно вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да се накисне в гореща вода.

През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и пиперката - на кубчета. Доматът се нарязва на дребно или може да се настърже.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът заедно с кимион, джинджифил и дафинов лист.

След това се добавят всички останали подправки без солта и се разбърква добре.

Прибавя се нарязаният домат и след разбъркване отново се добавя кетчупът.

Измиват се накиснатата леща и оризът и се слагат и те, като се налива 6 ч.ч. вода.

Слага се замразена царевица, добавя се сол на вкус и се оставя да ври на слаб огън до готовност.

По желание около 10 минути преди края може да се добави и нарязан спанак.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар