Постен арабски кекс

08/02/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач35334294
"Разкошен кекс, като изваден от приказките на Шехеразада "
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 607
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сладко от малини - около 300 г
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • канела
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага сладкото и се размива с водата.

Добавят се содата, а след това оцетът, за да я угаси.

Следват канелата, олиото и захарта.

Накрая се прибавя брашното и се разбърква хубаво до хомогенност.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма и се пече на около 170 градуса.

Добре е първо да се пече само с включен долен реотан, за да не остане недоопечен отвътре, а след като се надигне и се поопече отвътре, да се включи и горният само да се запече отгоре.

Когато е готов и изстине, може да се поръси с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар