Пържен сладолед с карамел

08/02/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач93918
"Десерт за онези хора, които не се занимават с диети и знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сладолед - 500 г сметанов
  • корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • карамел
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам малки парчета прозрачно фолио (не е нужно да са равномерни).

С помощта на лъжица за сладолед оформям топки сладолед, като слагам всяка на отделно парче фолио. Завивам добре всяка топка сладолед. Нареждам ги в съд, който слагам във фризера или камерата на хладилника. Оставям ги там за 1 час.

Почти на финала слагам олио (по-голямо количество, за да се пържи сладоледът на маслена баня) в дълбок съд на котлона и го загрявам.

Докато се загрява, слагам ситно смлян корнфлейкс в купа. Та, когато сладоледът е вече добре замразен, го изваждам от камерата и махам фолиото.

Овалвам всяка топка в корнфлейкса (щедро количество) и пускайте в олиото. Не слагайте повече от две топки, за да имат "свобода”.

Внимание! Времето за пържете е 15 секунди. Топлината просто трябва да мине през тях и светкавично да ги извадите.

Слагам ги на домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

За сервирането заливам с карамел и поръсвам с натрошени орехи.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар