Ябълков сладкиш с орехи и шоколадова глазура

08/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478137
"Сладкишите са като сладки усмивки, които може да раздавате на близки и познати "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 011
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете олиото и отново разбъркайте. Към тази смес добавете обелените и нарязани на малки кубчета ябълки.

Отделно смесете пресятото брашно, ванилията, бакпулвера и орехите, разбъркайте. Смесете двете смеси, като добавяте сухата смес към яйчената при непрекъснато бъркане с шпатула.

Бъркате в една посока до еднородна смес. Сипете сместа в тава 26 см диаметър, постлана с хартия за печене, и намаслена с малко олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 40 минути.

Извадете готовия сладкиш от фурната и го надупчете с вилица на повечко места. Докато се охлажда сладкишът, направете си глазурата като в метален съд налейте сметаната и добавете начупения на блокчета шоколад.

Поставете съда на слаб огън и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно, до гладка смес.

Залейте надупчения сладкиш с горещата глазура и оставете да се охлади напълно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар