Най-вкусната скумрия на фурна

08/02/2018
"Заклеваме се в свещената готварска престилка, че това е наистина най-вкусната скумрия на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 089
  • Преглеждания за месеца15088
  • Преглеждания за седмицата2383
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр. (всяка по около 350 г)
  • моркови - 2 бр. по - едри
  • чушки - 2 бр. зелена
  • чушки - 2 бр. червена
  • лук - 2 бр. по - едри глави
  • домати - 800 г, или белени от консерва
  • чесън - 10 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к. л. смлян
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • сол - 1 к.л
  • олио - 1 к.ч.
  • лимони - 1/2 бр. нарязан на шайби
  • копър - 3 - 4 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте скумриите. Отцедете добре от водата в гевгир.
Поръсете във всяко коремче на рибите обилно с черен пипер, малко сол и струйка олио.

Прехвърлете ги в плик за печене и ги поръсете и от външната страна.
Завържете плика и приберете в хладилник за няколко часа или за една нощ.
Морковите обелете и нарежете на колелца.

Лука, чушките и чесъна нарежете на шайби. Обелете доматите и нарежете на кубчета.

Обеленият чесън нарежете на филийки и го пъхнете в коремчетата на скумриите.

Нарязаните домати, чушки и кромид лук прехвърлете в плика за печене при скумриите. Овкусете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте с олио.

Завържете плика, прехвърлете го в тавичка и го надупчете с клечка за зъби от горната страна на 2-3 места, за да не се надуе при печенето.

Пъхнете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.

Обезкостете изпечените скумрии.

Прехвърлете филетата в подходящи чинии за сервиране и гарнирайте със задушените зеленчуци.

Украсете по ваш вкус с резени лимон и стръкчета копър.

Бутилка бяло вино е идеалната компания за това вкусно ястие!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар