Качамак и месо на пластове

12/02/2018
preslava2391
отpreslava2391Чирак3084
Приготвяне60 мин.
Готвене200 мин.
Общо260 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • свинска флейка - 500 г
  • качамак - 1 пакет
  • лук - 4 глави
  • масло - 100 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката.

Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см. Поръсете бутчетата и флейката със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете лука във формата на ивици.

Загрейте 1/2 чаша олио в тиган с високи страни и леко запържете до златисто първо свинската флейка, после пилешките бутчета, след което ги извадете в затоплена чиния.

Загрейте остатъка от олиото в една средно голяма тенджерка и задушете ивиците лук, а когато те омекнат и станат сладки, ги сложете с остатъка от солта и черния пипер, като след това ги смесите с горещата мамалига.

Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете един чугунен тиган с плоско дъно с масло и поставяте един слой от 1/3 мамалигата, след това сложете пилешките бутчета и малко от мазнината, която е останала в тигана.

Впоследствие сложете още 1/3 от мамалигата, след това парчетата от свинската флейка, остатъка от останалата мамалигата и покрийте с последната третинка от мамалигата.

Намажете мамалигата отгоре с остатъка от маслото, като красиво изравнителните нейната повърхност.

Покрийте и затворете херметически чугунени тиган с алуминиево фолио, след това покрийте с капак. Сложете чугунени тиган във фурната за около 2 1/2 часа.

Когато ястието е вече готово, мамалигата ще има една лека коричка на повърхността, а месото отвътре ще бъде изключително крехко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар