Селска доматена яхния с праз и свинско месо от буркан

09/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф751447345
"Вечерята ще е сервирана на масата за нула време, благодарение на един буркан свинско месо и една добра идея "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 010
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 буркан
  • праз - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • домати - 600 мл консерва нарязани
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тава нагрейте олиото и добавете нарязания на филии по 1 см праз, запържете за около 3 минути. Прибавете брашното и запържете при непрекъснато бъркане за още 2 минути.

Прибавете доматите, захарта и червения пипер и подправките и разбъркайте, варите до леко сгъстяване.

Накрая добавете месото от буркана и ако е нужно, посолете (имайте предвид, че доматите и месото са посолени преди стерилизация).

Разбъркайте и след като заври, премахнете от огъня.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар