Кюфтета с говежда и свинска кайма

09/02/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6362555813
"Да приготвиш перфектните кюфтета си е истинско предизвикателство, но за щастие ние разполагаме с най-точната рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 500 г
  • говежда кайма - 500 г
  • сухари - 2 бр. малки ръжени филийки
  • яйца - 2 бр. домашни кокоши
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • лук - 1 1/2 големи глави стар
  • кимион –1/2 ч.л. млян
  • чубрица - 2 ч.л. суха
  • олио - за пържене
  • сол - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в купа свинската кайма и я намачкваме с ръце много добре. После слагаме вътре и говеждата кайма и също я намачкваме добре.

Объркваме с ръка, като трябва да се смесят двата вида кайма идеално. Вътре слагаме яйцата едно след друго, а после и солта, чубрицата, черния пипер, кимиона.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме и лука вътре при другите продукти.

Смиламе с блендер на трохи сухарите и ги слагаме и тях вътре. Хубаво омесваме с ръка сместа.

В купичка си слагаме малко оцет. Намокряме си ръцете, ако е необходимо. Оформяме кюфтета на топки и го слагаме в табличка.

Сгорещяваме олио в дълбок тиган и изпържваме кюфтетата до приятна кафява коричка.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар