Запечено пилешко филе с кисело мляко и кашкавал

09/02/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118712416313
"Вкусно предложение за приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 624
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • кисело мляко - 140 г пълномаслено
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • олио - за подмазването на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа пълномасленото киселото мляко с настъргания кашкавал , солта, чесъна и черния пипер. Сместа се разбърква много добре.

Ако пилешките филета са дебели, може да се отрежат през средата.

Потапяме всяко едно филе в млечния сос и поставяме в тавичка, на която предварително сме омазнили дъното ѝ.

Така подреждаме филета в тавата и ако остане от сместа, разпределяме върху тях.

Поставяме във фурната и печем в продължение на 45 минути или докато придобият златист цвят.

Поднасят се топли.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар