Свински котлети с вино и уиски

09/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175682453812
"Оказва се, че и месото обича да си попийва "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се маринатата, като в купа смесваме всички продукти и се разбърква добре.

Свинските котлети, нарязани на парчета, се заливат с марината. Покриваме с алуминиево фолио и оставяме в хладилника за 1 час да се овкусят.

Изваждат се и тогава се поръсват с морска сол. Загрява се скара или грил тиган. Печем котлетите от двете страни до готовност, изваждат се и покриваме с алуминиево фолио да запази топлината.

Зелето се нарязва на ивици, морковите се стържат на едро ренде и разбъркваме добре.

Добавя се киселото мляко, майонеза и сол, разбърква се, да се смесят вкусовете.

Сервираме порция котлет със зелева салата, отгоре украсена с маслинка.

Идеално с чаша вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар