Свински котлети с вино и уиски

09/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205484775815
"Оказва се, че и месото обича да си попийва "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр. без кост
  • марината
  • домашно вино - 1 ч.ч.
  • уиски - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. за скара
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • гарнитура
  • прясно зеле - 1/2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се маринатата, като в купа смесваме всички продукти и се разбърква добре.

Свинските котлети, нарязани на парчета, се заливат с марината. Покриваме с алуминиево фолио и оставяме в хладилника за 1 час да се овкусят.

Изваждат се и тогава се поръсват с морска сол. Загрява се скара или грил тиган. Печем котлетите от двете страни до готовност, изваждат се и покриваме с алуминиево фолио да запази топлината.

Зелето се нарязва на ивици, морковите се стържат на едро ренде и разбъркваме добре.

Добавя се киселото мляко, майонеза и сол, разбърква се, да се смесят вкусовете.

Сервираме порция котлет със зелева салата, отгоре украсена с маслинка.

Идеално с чаша вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!