Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин от патладжани

Терин от патладжани

Терин от патладжани1 / 2
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • печени чушки - 5 бр.
  • домати - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 100 мл
  • майонеза - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на тънки дълги лентички и се изпържва в сгорещеното олио. Печените чушки и доматите се нарязват на кубчета.

Кашкавалът се настъргва, към него се добавя майонезата. Разбъркваме ги добре.

На дъното на кръгла купа се нарежда 1/3 от лентичките патладжани, така че да се застъпват една с друга ветрилообразно. Сипва се половината от кашкавалената смес, след това - част от чушките.

Посолява се и се слагат доматите. Наръсват се със ситно нарязания магданоз. Нарежда се втори ред патладжани, така че да покрият цялата повърхност.

Притискат се с ръка добре отгоре. Теринът се оставя в хладилника за една нощ. След това купата се обръща върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: