Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхнийка със свинско и домати

Яхнийка със свинско и домати

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Яхнийка със свинско и домати
Снимка: Марияна
1 / 2
10/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"На такава вкусна селска яхнийка със свинско ѝ липсва само един топъл хляб с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. зелена, Сиврия
  • домати - 400 мл смлени, с моркови, от консерва
  • олио - 4 - 5 с.л
  • сол - на вкус
  • чубрица - суха, на вкус
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • черен пипер - млян, на вкус
  • лук - 3 глави
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • свинско месо - 3 пържолки
  • магданоз - 1 шепа, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме чушката на тънки парченца, а магданоза - на ситно. Лука почистваме и го нарязваме на ивички. Свинските пържоли ги нарязваме на малки парченца. Измиваме ги със студена вода.

Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Загряваме олиото в дълбок тиган и ги позапържваме леко. Като са готови, добавяме лука и объркваме, и той да се задуши. Добавяме нарязаната чушка. Разбъркваме.

Захлупваме с капак и като е поомекнало всичко, наливаме доматен сок с моркови от консерва /домашен, зимнина/ и разбъркваме.

Не слагаме захар, защото морковите дават сладост. Доливаме топла вода и оставяме да се готви на тих огън, като го похлупваме. Подправяме преди това със сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Към края на готвенето слагаме брашно, размито в 2-3 с.л. топла вода, да се сгъсти яхнията. Ври още 5-6 мин. Най-накрая слагаме магданоза.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: