Питки от бирено тесто с пълнеж

10/02/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118712416313
"Тестото да е парено, а питките - с пълнеж "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите по-горе. Омесваме тесто. От това тесто с намаслени ръце оформяме малки топчета с големина на голям орех.

Върху плота с помощта на пръстите издърпваме топките така, че да се получи нещо като мекички.

По средата на всяка слагаме по 1-2 чаени лъжички от сместа /надребнени сирене, шунка, магданоз/.

Започваме да събираме краищата, като вързопче и притискаме, за да се затворят добре.

Тава застиламе с хартия и поставяме готовите вързопчета, като обръщаме топчетата с краищата надолу.

Подреждаме ги едно до друго, като оставяме малко място помежду им.

С ножичка разрязваме на кръст горната част на пликчетата, като ги оставяме да втасат, докато удвоят обема си.

След като са вече втасали, ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме с микс от семена.

Поставяме във фурната и печем до зачервяване. При изваждането от фурната намазваме питките с вода и покриваме с кърпа.

Престояват така около 20 минути и тогава са готови за консумация .подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар