Торта с карамелизирани орехи

10/02/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор40114269
"Торта не даваме на никого, но рецепти за вкусни торти с удоволствие споделяме с приятелите "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 300 г маслени
  • вода - 100 мл студена
  • За крема
  • извара - 400 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 150 г смлени
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За гарниране
  • орехи - 1 с.л. смлени, карамелизирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер и след това добавяме водата, и размесваме. Разстиламе тази бисквитена смес на дъното на кръгла тавичка с отделящи се стени. Хубаво притискаме и заглаждаме, за да оформим основата на тортата.

За крема първо с миксер разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме заквасената сметана и разбиваме по-продължително около 10 минути.

Сипваме изварата, лимоновия сок, ванилията и бакпулвера и с лъжица разбъркваме до хомогенна смес. Накрая добавяме и орехите, разбъркваме и изсипваме сместа върху бисквитената основа.

Леко разклащаме, за да се разпредели равномерно сместа. Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Изпечената торта поръсваме, докато е гореща, със смлени карамелизирани орехи.

Оставяме да се охлади и прибираме в хладилник за поне 4-5 часа преди сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар