Селска яхния с пилешки бутчета

10/02/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5964532709
"И защото знаем, че на село всичко е по-вкусно, сме ви приготвили селска яхния с пилешки бутчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 131
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. (1.2 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • целина - 2 стръка с листата
  • доматен концентрат - 4 с.л.
  • чушки - 2 бр. червена или зелена
  • олио - 100 мл
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • брашно - 1 - 1.5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ябълково вино - 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете морковите на четвъртинки, а целината на ситни кубчета, лукът смелете в блендер до фина кашичка. Картофите обелете и поставете във вода, докато дойде време да ги прибавим към ястието.

2. Сгорещете олиото и в него задушете морковите, чушките и целината с малко сол, докато поомекнат, след което сложете смляния лук. Бъркайте около 3-4 минути на умерен огън, за да се изпари водичката, пусната от зеленчуците, и сложете доматения концентрат и ябълковото вино.

3. Разбъркайте за кратко да се поизпари и сложете и червения пипер. След секунди поставете бутчетата, добре почистени и измити, и налейте вода, колкото да покрива продуктите.

4. Варете 20 минути и прибавете картофките, нарязани на едро. Гответе още 20 минути на умерен до тих огън, или до пълно омекване и готовност на месото и картофите.

5. Към края на варенето доовкусете с още сол, натрошено люто чушле, зеленчуците на прах и малко размито с водичка брашно, като преди да го налеете в ястието, прибавете и черпак от бульона, за да се уеднаквят температурите.

6. Оставете да се сгъсти и изключете котлона, оставяйки още 5-10 минути върху него тенджерката. Сервирайте горещо яденето, поръсено с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар