Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Селска яхния с пилешки бутчета

Селска яхния с пилешки бутчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Селска яхния с пилешки бутчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8с Видео
10/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И защото знаем, че на село всичко е по-вкусно, сме ви приготвили селска яхния с пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. (1.2 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • целина - 2 стръка с листата
  • доматен концентрат - 4 с.л.
  • чушки - 2 бр. червена или зелена
  • олио - 100 мл
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • брашно - 1 - 1.5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ябълково вино - 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на четвъртинки, а целината на ситни кубчета, лукът смелете в блендер до фина кашичка. Картофите обелете и поставете във вода, докато дойде време да ги прибавим към ястието.

Сгорещете олиото и в него задушете морковите, чушките и целината с малко сол, докато поомекнат, след което сложете смляния лук. Бъркайте около 3-4 минути на умерен огън, за да се изпари водичката, пусната от зеленчуците, и сложете доматения концентрат и ябълковото вино.

Разбъркайте за кратко да се поизпари и сложете и червения пипер. След секунди поставете бутчетата, добре почистени и измити, и налейте вода, колкото да покрива продуктите.

Варете 20 минути и прибавете картофките, нарязани на едро. Гответе още 20 минути на умерен до тих огън, или до пълно омекване и готовност на месото и картофите.

Към края на варенето доовкусете с още сол, натрошено люто чушле, зеленчуците на прах и малко размито с водичка брашно, като преди да го налеете в ястието, прибавете и черпак от бульона, за да се уеднаквят температурите.

Оставете пилешката яхния да се сгъсти и изключете котлона, оставяйки още 5-10 минути върху него тенджерката. Сервирайте горещо яденето, поръсено с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна яхния стана! Много подходяща и лека в тези летни горещини....Аз добавих 1 тиквичка и пресен копър, стана перфектно...!!!
23.07.2023 22:19
1