Пържено свинско месо в буркани

10/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции15 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 612
  • Преглеждания за месеца613
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг (плешка, бут, изрезки)
  • свинска мас - 1 литър
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е месото да е от домашно прасе, вкусът е различен. Но който няма, може да приготви рецептата от купено месо.

Нарежете месото на средно големи парчета, сипете маста в голяма тава или тенджера и започнете да запържвате месото.

Ако не си пусне много собствен сос, сипете малко вода, пържете и разбърквайте на моменти. Към края поръсете със солта, за да се овкуси и когато остане на мазнина, изключете.

В малки или големи буркани поръсете по няколко зърна черен пипер и напълнете с месото. Най-отгоре оставете по малко място, за да сипете по няколко лъжици от мазнината, която се образува от пърженето.

Затворете с капачки и варете около 2 часа. Много подходяща рецепта за директна консумация или за гответе с различни сезонни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!