Месо от диво прасе със зеленчуци в гювеч

12/02/2018
Радка
отРадкаЧирак47
Приготвяне25 мин.
Готвене160 мин.
Общо185 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • месо - 700 г
  • лук - 2 глави
  • кисела краставичка - 1 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч. или кетчуп
  • бекон - 100 г
  • гъби - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • чубрица
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява с чубрица, соев сос, черен пипер и се оставя за един час да престои така.

През това време се запържва лукът, гъбите, киселата краставица, нарязана на ленти. Добавя се нарязаният бекон, червеният пипер, сол, виното.

Месото се запича леко на грил тигана.

Така приготвени се редят в глинен гювеч месото и зеленчуците.

Долива се около 1 и 1/2 ч.ч. вода и се слага в студена фурна.

Пече се на 150 градуса 3 часа, защото на дивото месо му е необходимо повече време за приготвяне.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар