Макаронена торта с кайма

11/02/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
"Торта без блатове и без крем, която се сервира с бира или вино - как да не я опита човек "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 643
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • макарони - 1 пакет, сварени
  • доматено пюре - 250 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • настърган кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сложете каймата, за да се запържи заедно с лука, докато получи приятен кафяв цвят.

Добавете доматеното пюре в каймата и разбъркайте, докато започне да ври.

Пригответе формата, в която ще печете тортата (такава с откачащо се дъно).

Поставете един слой от предварително сварените макарони, след това соса и после пак макарони.

Залейте с останалата част от соса и поръсете с настъргания кашкавал. Печете 20-30 минути, докато кашкавалът се запече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!