Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Макаронена торта с кайма

Макаронена торта с кайма

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Торта без блатове и без крем, която се сервира с бира или вино - как да не я опита човек"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет, сварени
  • доматено пюре - 250 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • настърган кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сложете каймата, за да се запържи заедно с лука, докато получи приятен кафяв цвят.

Добавете доматеното пюре в каймата и разбъркайте, докато започне да ври.

Пригответе формата, в която ще печете тортата (такава с откачащо се дъно).

Поставете един слой от предварително сварените макарони, след това соса и после пак макарони.

Залейте с останалата част от соса и поръсете с настъргания кашкавал. Печете 20-30 минути, докато кашкавалът се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Много интересна рецепта. Съвсем обикновена и в същото време подходяща за гости.
14.01.2019 13:58