Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варена пшеница за помен

Варена пшеница за помен

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Варена пшеница за помен
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пшеница - 250 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • бисквити - 3 - 4 бр. смлени
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За отгоре
  • пудра захар
  • бонбони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се накисва във вода за няколко часа. Излива се водата, сипва се отново вода и се слага да се вари до пълна готовност.

Сварената пшеница се отцежда от водата, разстила се върху чиста кърпа и се оставя за час, така че кърпата да попие влагата.

Прехвърля се в голяма купа и се добавят смлените орехови ядки и бисквити.

Прибавят се настърганата лимонова кора, пудрата захар, канелата и ванилията. Всичко се смесва много добре и се прехвърля в чиния.

Отгоре се поръсва с пудра захар, заглажда се с кухненска хартия и се подреждат бонбоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: