Тортелини с картофена плънка в сос

11/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру191183565314
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се продуктите за тестото и се разбъркват много добре. Замесва се тесто и се оставя да почине за 15 минути. Разточва се на тънка кора. С чашка с диаметър 8 см се изрязват кръгчета от кората.

Сваряват се картофите, отцеждат се и с вилица се намачкват на картофено пюре. Овкусяват се с подправките. В единия край на всяко кръгче се поставя малка част от картофената плънка. Захлупва се през средата и се притискат краищата.

Двата края се слепват с вода или разбит белтък, а горната част се обръща назад, за да се оформи тортелина.

Загрява се вода с щипка сол и малка бучка масло. Варим пастата, докато изплува нагоре (около 8 минути) .

После се изважда с решетъчна лъжица в чиния.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук, добавят се настърган морков, домати, чушки. Трябва да се задушат.

Овкусяват се и се оставят на умерен огън, докато се сгъсти сосът, но не прекалено. Сваля се и пасираме в подходящ съд.

Заливаме картофените тортелини със соса и сервираме. Ако искате, можете да сварите само половината, а другата част да замразите във фризера, в найлонов плик.

При нужда ги вадите и варите.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар