Апетитни канелони със спанак и рикота

11/02/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф59575120373
"Влюбени сме в пастата и главният виновник за нашето увлечение са тези апетитни канелони със спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 409
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се измива и нарязва на дребно. Задушава се в тиган със сгорещена мазнина. Към него се прибавя измитият спанак.

След като се запържат, се прибавя рикотата, а след нея доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Тиганът се дръпва на страни и след като сместа поизстине, се прибавя разбитото яйце. Разбърква се.

Сос Бешамел се приготвя, като се запържва една супена лъжица брашно в краве масло. На малка струйка се налива млякото, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици.

Подправя се със сол и индийско орехче. Към Бешамела се прибавя сметаната и щипка сух босилек. Сосът се разбърква хубаво.

Канелоните се потапят за кратко във вряща подсолена вода, за да омекнат. Тръбички се отцеждат и пълнят със спаначената смес, нареждат се в намазана тавичка.

Отгоре се поливат с няколко лъжици смлени домати. Напълнените канелони се заливат с белия сос. Пекат се във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност, се поръсват с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар