Зимнина от заешко месце

11/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1322135513323
"В помощ на всяка домакиня - крехко заешко месце в буркани "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 3 заека
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.

Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат.

Може да обезкостите месото, ако не искате да има кокал.

Когато спрат да капят, извадете месото всяко парче хубаво осолете и напълнете бурканите, като слагате по няколко зърна черен пипер.

Притискайте плътно, за да не остава въздух между месото. Затворете с капачки и варете за не по-малко от 3 часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар