Гъбени воловани

12/02/2018
preslava2391
отpreslava2391Чирак2204
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от тестото се нарязва на ленти по 5 см. С чаша за кафе се нарязват кръгчета от останалото тесто.

От фолио се правят формички като цилиндърчета.

В тава, намазана с мазнина, се подреждат волованите, като кръгчетата се слагат за основа, а върху тях като "стени" се поставят цилиндрите от фолио, върху които са навити тестените ленти.

Стените се слепват с основата, като тестото леко се намокря.

Изпичат се в умерен фурна, след което фолиото внимателно се изважда. От брашното и маслото се приготвя бяла запръжка, която се охлажда и постепенно се разрежда с топла вода, като непрекъснато се бърка, за да не се образуват бучки.

Отново се загрява и се вари на слаб огън. Подправя се с лимоновия сок.

Нарязаните на дребно гъби се задушават в олиото, след което се смесват с белия сос, черния пипер и солта.

Сместа се разпределя във волованите, които се поръсват с настъргания кашкавал.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
12.02.2018 18:13
Тесто-много общо казано. За бутер тесто ли става дума,за пици,питки...,парено,козуначено? Какво тесто?
0
0
preslava2391
preslava2391
14.02.2018 10:30
Което го продават по магазините, готовото
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв