Тутманик със сирене и самардала

12/02/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач31173401
"Заради самардалата ли става толкова вкусен или просто много обичаме тутманици - ето този въпрос ни мъчи "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките за тестото се замесва меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Сместа за намазване се приготвя, като сиренето се мачка с вилица. Добавят се олиото, киселото мляко, содата и самардалата.

Втасалото тесто се премесва, разделя се на четири равни части. Всяка се оформя на питка. Всяка питка се разточва на тънка кръгла кора.

Взема се една кора, маже се с разтопеното масло и сместа със сиренето. Покрива се с втората кора, която също се маже с масло и сирене.

Навива се на руло, усуква се и си поставя в намаслена тава. По същия начин се процедира с останалите две кори.

Тутманикът се оставя да втаса. Маже се с разбития жълтък с олиото. Отгоре се поръсва със самардалата.

Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар