Мариновани ребърца

12/02/2018
preslava2391
отpreslava2391Чирак3084
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 2 кг
  • мед - 4 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • соев сос - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разбива със соевия сос, лютия червен пипер и оцета.


Горчицата се разбива с водата и се прибавя към сместа. Ребрата се измиват, подсушават се и се намазват с маринатата. Оставят се в хладилник за 6-7 часа.

Лукът се обелва и се нарязва на филийки, които се изпържва в затопленото масло и се оставят на топло.

Ребърцата се изпичат на гореща скара, като периодично се мажат с маринатата.

Лукът се намазва с черен пипер и сол и се смесва с готовите ребърца.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар