Пилешки сарми с булгур

12/02/2018
preslava2391
отpreslava2391Чирак3064
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • зелеви листа
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват заедно с няколко зърна черен пипер, бахар и дафинов лист.

Обезкостяват се и се накъсват на дребно.

Оризът и булгурът се запържват леко. Прибавят се червеният и черният пипер и чубрицата.

Разбърква се и се слага пилешкото месо.

С тази смес се свиват сармите от зелевите листа.

Нареждат се в тавичка и се заливат с бульона от варенето на пилето.

Задушават се във фурната до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар