Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Класически пататник на тиган

Класически пататник на тиган

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Класически пататник на тиган
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Пазим си един специален тиган, в който правим пататник, защото тази класика е чест гост на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • джоджен
  • сол - на вкус
  • масло
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се настъргват, изстискват се хубаво, добавят се разбитите яйца, нарязаните на ситно лук и джоджен, настърганото сирене и солта.

В тиган се слага една лъжица масло, разстила се от сместа, като се притиска с лъжица.

Пече се на по слаб котлон, обръща се върху капак или чиния.

В тигана отново се слага масло и се връща пататникът да се запече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: