Русенско варено по нашенски

12/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 668
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 5 кг домашна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 22 г на килограм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете свинското месо на кайма, може да бъде на по-едрата решетка на машинката, за да не прилича на пастет.

Омесете каймата с черния пипер и солта. Ако обичате повече подправки, можете да добавите подправка за кайма. Класическата рецепта е само със сол и черен пипер.

Хубаво омесете каймата и напълнете бурканчетата, като притискате, за да не остане въздух.

Отгоре оставете около сантиметър и половина празно място и затворете с капачки.

Варете бурканите най-малко 2 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!