Кюфтенца в италиански доматен сос

12/02/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952503
"Има ли по-вкусни кюфтенца от италианските оставяме на вас да прецените "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 328
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо кюфтенцата. Нарежете лука и чушката съвсем на ситно, към галетата прибавете прясното мляко. Омесете каймата с галетата, лука и чушката, прибавете яйцето. Подправете с пипера, чубрицата, ригана босилека и пресния магданоз.

От сместа оформете кюфтета като топчета, като в средата сложете кубче пушен кашкавал. Оставете в хладилник, докато приготвите соса.

За соса загрейте зехтина, запържете чесъна, добавете брашното и пипера, леко запържете, добавете и консервираните домати с босилек. Оставете да поври 15 мин и ако се сгъсти, разредете с бульон.

В подходяща тава подредете кюфтенцата и запечете до полуготовност във фурната/около 25 мин/. Извадете залейте с доматения сос и допечете отново - до готовност.

Поднесете кюфтенцата със соса, със ситно нарязан маградоз и стръкчета босилек.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!