Кюфтенца в италиански доматен сос

12/02/2018
"Има ли по-вкусни кюфтенца от италианските оставяме на вас да прецените "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • галета - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч. непълна
  • кромид лук - 1 глава
  • зелена чушка - 1
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
  • босилек
  • магданоз - 1/ 2 връзка пресен
  • пушен кашкавал - нарязан на малки кубчета
  • За соса
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • домати - 800 г консервирани с босилек
  • босилек - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо кюфтенцата. Нарежете лука и чушката съвсем на ситно, към галетата прибавете прясното мляко. Омесете каймата с галетата, лука и чушката, прибавете яйцето. Подправете с пипера, чубрицата, ригана босилека и пресния магданоз.

От сместа оформете кюфтета като топчета, като в средата сложете кубче пушен кашкавал. Оставете в хладилник, докато приготвите соса.

За соса загрейте зехтина, запържете чесъна, добавете брашното и пипера, леко запържете, добавете и консервираните домати с босилек. Оставете да поври 15 мин и ако се сгъсти, разредете с бульон.

В подходяща тава подредете кюфтенцата и запечете до полуготовност във фурната/около 25 мин/. Извадете залейте с доматения сос и допечете отново - до готовност.

Поднесете кюфтенцата със соса, със ситно нарязан маградоз и стръкчета босилек.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар